0031-(0)174-219245
info@uniglobewestland.nl
Blog

Let op: Vanaf de herfst 2016 is een Canadees visum (ETA) verplicht

posted 2016-03-15 02:57:47.100 tags Canadees visum ETA Canada

canada

Ik wil iedere reiziger er graag op attenderen dat vanaf de herfst 2016 een Canadees visum verplicht is. Voorheen was dit vanaf 15 maart 2016, maar deze datum is inmiddels vervallen. Voordat je met het vliegtuig (of met een schip) naar Canada reist, moet je eerst elektronische reistoestemming krijgen. Dit gebeurt allemaal via het ETA, ook wel Electronic Travel Authorization genoemd. Omdat het visum persoonlijk moet worden aangevraagd, geven wij graag wat tips om het je gemakkelijker te maken.

Weet je dat je binnenkort een zakenreis naar Canada op de agenda hebt staan, dan adviseren wij je om meteen jouw visum aan te vragen. Het beste kun je het ETA-visum vier weken voor vertrek aanvragen. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek gedaan te worden. In de meeste gevallen krijg je na het invullen van de aanvraag meteen goedkeuring, maar het kan altijd voorkomen dat je aanvraag meer dan drie dagen in behandeling is. In het ergste geval kan het zelfs gebeuren dat jouw aanvraag wordt afgewezen en moet je een spoedvisum aanvragen via de Canadese ambassade. Om er zeker van te zijn dat je jouw zakelijke afspraak niet mist, kun je dus het beste vier weken van te voren het visum aanvragen.

Wanneer heb je wel of geen visum nodig?
Wanneer jij als Canadese burger in het buitenland verblijft, geldt de verplichte aanvraag niet voor jou. De verplichte aanvraag geldt ook niet voor reizigers die vanuit de Verenigde Staten met de auto Canada binnenkomen. Is de Verenigde Staten echter jouw eindbestemming en is het nodig om een tussenlanding te maken in Canada, zorg er dan ook voor dat jij in het bezit bent van een ETA. Focus je in dit geval niet te veel op het Canadese visum, het Amerikaanse visum (ESTA) moet namelijk ook nog steeds worden aangevraagd wanneer dit jouw eindbestemming is.

De aanvraag
Ben jij binnenkort als zakelijke reiziger in Canada te vinden? Vraag dan nu alvast het ETA-visum aan met een klik op de link. Na de goedkeuring blijft het visum nog vijf jaar geldig, tenzij jouw paspoort eerder verloopt. Het visum is namelijk gekoppeld aan jouw paspoortnummer.

Let op: bij het aanvragen van het visum moet er 7 CA$ (circa 5 euro) betaald worden. Dit bedrag is alleen met creditcard te betalen.
 

Zou je mij willen helpen door dit artikel te delen met je netwerk?
Je kunt dit doen door middel van de knoppen voor Linkedin, Twitter, Facebook en Google+. Op deze manier kunnen andere zakelijke reizigers ook hun voordeel doen met deze informatie. Alvast bedankt!

Over de schrijver: Karin Duijvesteijn

Karin
Karin Duijvesteijn is Office Manager bij UNIGLOBE Westland Business Travel, een zelfstandig en onafhankelijk reisbedrijf. Marktleider in het reizende middenbedrijf, met kantoren in meer dan 60 landen. Afgestemd op de zakelijke reiswensen bieden wij 24/7 service in de vorm van aandacht en advies van ervaren reisexperts. Door de internationale samenwerking profiteert onze klant van scherpe tarieven, waardoor zij kosten besparen op het reisbudget.

<< back to blog listing\
comments powered by Disqus
UNIGLOBE Westland Business Travel
Postbus 51
2678 ZH
De Lier

Facebook   Twitter